Malzemeler:

6 adet kuzu İncik
Tuz, larabiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 dişsarmısak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yaprak defne
Kekik
300 gr. havuç
300 gr. mantar
Kutu soyulmuşdomates konservesi (400 gr.)
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Incikleri tuzlayıp biberleyin. fırına uygun bir sahanda yağile iyice kızartın.
Soğan ve sarmısağıkıyın. domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber
Edere katıp kavurmaya devam edin. üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175°
ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.
Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam
Edin ve incikleri arada çevirin. bir saat sonra doğradığınız havuçlarıve
Mantarları, 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin.
Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın. sosu, çok az suda
Erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın. tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım
Kaynatın. etleri katıp kekik serpin ve servis yapın.



This entry was posted on 03:35 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: