Malzemeler:

300 gram kıyma,
250 gram mantar
2 adet soğan,
2 adet çarliston biber
1 adet patates,
1 adet havuç
1 çorba kasığıyoğurt
1 çorba kasığızeytinyağı
1 dişsarmısak,
Kasar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak soğanırendeleyin. baharatları, kıymayıve rendelediğiniz
Soğanıgenişbir kap içinde yoğurun. patatesin kabuklarınısoyun. havuç ile
Birlikte rendeleyin. çarliston biberi küçük küçük kesin. patates ve havuçla
Birlikte kıymanın içine ilave edin.
1 saat buzdolabında bekletin. bu arada mantarlarıhafif kızmışyağda
Kavurun. fırın tepsisini yağlayın. hazırladığınız sebzeli köfteyi tepsiye
Incecik yayın. fırında çok az pişirdikten sonra çıkartın. üzerine mantarları
Yayın. tekrar fırına koyun. yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tekrar fırından çıkartarak üzerine kasar peyniri rendesi serpin. 2 dakika
Fırında tuttuktan sonra çıkartın. sıcak sıcak servis yapın.



This entry was posted on 00:05 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: