Malzemeler:

1 kg koyun eti (kemikli parça et)
3 adet havuç
3 adet patates
2 adet limon suyu
2 yumurta sarısı
1 demet maydanoz
3 adet soğan
4-5 su bardağı su
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

4-5 bardak suyu kaynatalım. parçalanmışeti, kaynayan suya atıp,
Doğranmışhavuç, patates ve iri doğranmışsoğanıilave edelim. tuzunu ve
Karabiberini ayarlayalım. kapağınıkapatarak pişmeye bırakalım. düdüklü
Tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar
Pişirelim.
Haşlamanın daha lezzetli olmasıiçin limon ve yumurta ile terbiye yapmak
Gerekir. terbiye için, yumurta sarılarınıbiraz tuzla çırpalım. üzerine limon
Suyunu ekleyelim. yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye
Ekleyerek çırpmaya devam edelim. sonra pişmişyemeğin üzerine döküp
Karıştıralım. İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip
Haşlamamızıtatlandıralım.



This entry was posted on 03:33 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: