Malzemeler:

2 havuç
2 büyük patates
2 kırmızıdolmalık biber
2 sarıdolmalık biber
2 kabak
2-3 dişsarmısak
Kızartmalık yağ
1 limon
8 çorba kaşığı sirke
8 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Patates ve havuçların kabuklarınısoyup yıkayın. havuçlarıuzunlamasına
Dörde bölün. patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın. her ikisini
Tuzlu suda 4 dakika kadar başlayın. patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini
Bekleyin.
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altıdilime böün. kabağı
Iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. sarmısağısoyup dilimleyin.
Büyük bir tavada yağıkızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe
Kavurun. sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana
Yerleştirin.
Limonun suyunu sıkın. bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve
Karabiberi karıştırın. hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin.
Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin.
Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin.
Dilerseniz farklıbaharatlarla tatlandırın.



This entry was posted on 01:45 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: