Malzemeler:

Yarım kg kemikli dana eti
3 kereviz
3 patates
3 havuç
1 soğan
2 dişsarımsak
3 pırasa
Arpacık soğanı
Defne yaprağı
1 demet maydanoz
2 dilim füme jambon
Tuz

Hazırlanışı:

Soğanıtemizleyin, sarımsağıince doğrayın. eti kalın tabanlıbir tencereye
Alıp soğan, sarımsak, maydanoz, defne yapraği, tuz, biber ve üzerini
Örtecek kadar su ekleyerek kaynatın. kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
Ara sıra suyunu kontrol edin ve üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın.
Sebzeleri temizleyip iri dilimleyin. et pişince sebzeleri ilave ederek 40-45
Dakika kadar birlikte kaynatın. et ve sebzeler yumuşayınca ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)



This entry was posted on 01:45 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: