Malzemeler:

1,2 kg dana fileto (bütün parça)
Tuz, karabiber
1 kahve fincan margarin
2 lt et suyu
4 havuç
2 kabak
2 rezene
300 gr brokoii

Hazırlanışı:

Filetoyu tuz ve karabiberle iyice ovun. büyük bir tavada margarini kızdırıp
Filetoyu kızartın ve tavadan çıkarın.
Tavada kalan yağıbüyük tencereye alıp et suyu ekleyin. et suyunu
Kaynatın.
Filetoyu et suyuna ilave edip tencerenin kapağınıkapatın ve 20 dakika
Kadar pişirin. eti tencereden alıp alüminyum folyoya sarın.
Sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölün veya ince
Dilimler halinde doğrayın. bir tavada zeytinyağınıkızdırıp sebzeleri pişirin.
Bir miktar et suyu ilave edip pişirmeye devam edin. ateşten alıp
Soğumayacak şekilde bekletin.
Filetoyu folyodan çıkarıp ince dilimler halinde kesin. büyük bir servis
Tabağına alıp sebzeler eşliğinde servis yapın.
Sebzeli hindi fileto
Yılbaşının klasik lezzetlerden biri olan hindiyi tercih edenler bu tarifi hindi
Eti ile de uygulayabilirler. 1,2 kg hindi göğsü alıp tarife göre pişirin. eğer
Eti haşlamak istemiyorsanız fırında da pişirebilirsiniz. piştikten sonra eti
Dilimleyin ve sebzeler eşliğinde servis yapın.



This entry was posted on 03:30 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: