Malzemeler:

12 büyük patates
900 gr dana fileto
500 gr havuç
6 dilim pastırma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt kreması
2 çorba kaşığı nişasta
2 kahve fincanımargarin
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp soyun. 2mm aralıklarla dilimleyin. patates bir yelpaze
Görünümünü almalı. her dana fileto parçasının etrafına bir dilim pastırma
Sarın. yağıkızdırıp filetolarıkızartın.
Havuçlarıtemizleyip haşlayın. püre haline getirin. yumurta sansı, süt
Kreması, nişasta ve galeta ununu katıştırın.
1 kahve fıncanımargarini bir tavada eritin. eritilmişmargarini patateslerin
Üzerine sürün. patatesleri bir tepsiye yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış
Fırında 70 dakika pişiririn.
Bir fırın tepsisin yarısınıyağlayın. havuç püresini bir sikma torbasının içine
Doldurup tepsinin yarısına sıkın. filetoların üzerine kalan nargarini sürüp
Diğer yarısına yerleştirin. fırına verip 12 dak. pişirdikten sonra sebzeli
Bifteği servis tabaklarına alın.



This entry was posted on 03:29 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: