Malzemeler:

1 tatlıkaşığı sıvıyağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 dişsarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
3 adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlıkaşığı hardal
1 tatlıkaşığı kırmızıtozbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızıpulbiber
1 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Genişbir tencereye 1 tatlıkaşığı sıvıyağıalın. küp şeklinde kesilmiş
Dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuşarpacık soğanlarınıilave edin.
Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanlarısararana dek
Kavurun. sonra ince kıyılmış sarımsaklarıekleyin. sarımsağın rengi
Değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin. bu arada
Ayrıbir tavayıateşe oturtup, kızdırın. küp şeklinde doğradığınız
Patlıcanlarıve kabağı, bamyalarıekleyin. yumuşamaya başlayana dek
Pişirin.
Küp şeklinde doğranmışdomatesleri, balkabağnıve fesleğeni ilave edin. 3
Dakika daha pişirin. sonra bu karışımıtencereye ekleyin. hardalı, kırmızı
Toz biberi, kırmızıpulbiberi, karabiberi ve sirkeyi ilave edin. tüm sebzeler
Iyice yumuşayana dek pişirin. servis tabağına alarak, servis yapın



This entry was posted on 12:09 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: