Malzemeler:

1 kg küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 demet taze soğan
4 çorba kaşığı tereyağ ı
4 çorba kaşığı krema
4 dişsarımsak
1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:

Patlıcanlarıyıkadıktan sonra uç kısımlarınıkesin, ortadan ikiye bölüp
Içlerini boşaltın. patlıcanların acısının çıkmasıiçin tuzlu suda yarım saat
Bekletin.
Çıkardığınız patlıcan içlerini küp şeklinde doğrayın. taze ve kuru soğanları
Ince halka şeklinde kesin. sarımsaklarıdoğrayın. tereyağ ıbir tencereye
Koyup orta ateşte eritin. patlıcan, soğan ve sarımsağıekleyip 10 dakika
Kavurun. tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pişirin.
Ortalarıoyulmuşpatlıcanlarısudan çıkarıp, kuruladıktan sonra içine
Hazırladığınız malzemeyi doldurun.
Bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın. üzerine delikli buhar
Tencerisini yerleştirin. patlıcanlarıdüzgün bir şekilde tencereye dizin.
Kapağınıkapatıp, 15 dakika pişirin.
Sarımsaklıpatlıcanıyanında pilav veya haşlanmışpatates ile servis
Yapabilirsiniz. 


This entry was posted on 01:41 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: