Malzemeler:

4 dilim ince kesilmişkepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlıkaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 başsarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmışenginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarıçıkmasıiçin hafifçe
Bastırın. kesilmiştaraflarıüste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı
Bir kaba yerleştirin. kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve
Sirkeyi iyice
Karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere
Fırında 30 dakika pişirin. fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. ekmeklere, iyice
Dövülmüşsarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. enginarı, limon suyunda
Haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. ilıkken servis
Yapın. 


This entry was posted on 11:43 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: