Malzemeler:

1 kg. taze sarımsak
500 gr. orta yağlıkuşbaşıet
1 kg. süzülmüşyoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz,nane,su

Hazırlanışı:

Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu
Konur.nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.sarımsaklar 2-3 cm.
Uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.sarımsak çabuk
Pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrıbir kapta yoğurt,un
Ve yağiyice çırpılır.pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek
Karıştırılır.bu karışım yemeğin içine aktarılır.aktarma sırasında yemek
Sürekli karıştırılır.kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri
Kızdırılmışyağlıhasbirle süslenip servis yapılır.



This entry was posted on 01:53 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: