Malzemeler:

10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiştereyağ ı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı  ılık su
Nişasta, un (açmak için)
Şurubu için;
5 su bardağı  şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat
Kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. her bir beze un ve nişasta karışımı
Ile ince açılarak, üstüne ceviz serpilir. oklavanın iki yanından ortaya doğru
Hamur büzülür, oklavayıçekerek hamur tepsiye dizilir. üstüne bol kızgın
Yağdökülür. kızgın fırında kızartıldıktan sonra yağısüzülür. soğuyunca
Şurup ılık olarak dökülür.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: