Malzemeler:

4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)
Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek)
1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak)
3 dişsarmısak (dövülecek)
1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak)
1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak)
1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek)
Süslemek İçin;
2 adet haşlanmışkatıyumurta
Sos İçin;
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle havuçlarırendenin en ince gözünde rendeleyelim. kabukları
Soyulmuşiç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim.
Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmışkuru soğan, dövülmüş
Sarmısak, ıslatılmışve suyu sıkılmışekmek, ince kıyılmış domates ve biber
Koyarak 1-2 dakika kadar çekelim. çok ince taneli bir karışım elde edelim.
Sonra içine sos Malzemeler:i olan zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi
Ekleyerek, tekrar robotto 1 dakika kadar çekelim.
Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş
Bademleri karıştıralım. üzerine robotta hazırladığımız sosu gezdirerek iyice
Harmanlayalım. servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmişkatı
Yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 08:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: