Malzemeler:

500 gr. kıyma
4 dilim bayat ekmek veya tost ekmeği
1 yumurta
Maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kırmızıbiber
Sos için;
4 yemek kaşığı salça
3-4 dişsarımsak
2-3 su bardağı su
Süsleme için rendelenmişkaşar

Hazırlanışı:

Bayat ekmekleri ıslatıp, sıkın. kıyma, ekmekler, kimyon,
Kırmızıbiber,karabiber ve kıyılmış maydanozu yoğurun. İsterseniz tavada,
Isterseniz fritözde 160 derecede 4-5 dak. kadar kızartın. bu arada salçayı
Sulandırıp dövülmüşveya rendelenmişsarımsıklarla karıştırın. suyu bol
Tutun, çok koyu kıvamda olmasın. hafif kaynamaya başlarken köfteleri
Sosun içine atın. 10-15 dak kadar, zevkinize göre pişirin. bu arada köfteler
Sosu içine çekecektir. tabaklara alıp, üzerine çok az da sosundan döküp,
Rendelenmişkaşar da serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 14:45 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: