Malzemeler:

8 adet kuzu pirzola
3 adet orta boy domates
4 adet çarliston biber
4 dişsarmısak
2 çorba kaşığı tereyağ ıveya margarin
1 adet soğan
1 tatlıkaşığı salça
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Pirzolaların iki tarafınıtuz ve karabiberle ovalım. yağıtavaya alarak
Eritelim. pirzolalarıaltlıüstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletelim. soğanı
Ve sarmısaklarıküçük küçük doğrayalım.
Pirzolalarıkızarttığımız tavada soğanıve sarmısaklarıhafifçe
Pembeleştirelim. biberlerin çekirdek yataklarınıçıkarıp, küçük küçük
Doğrayarak tavaya ilave edelim.
2 dakika daha kavurduktan sonra kabuklarısoyulmuşdomatesleri fındık
Iriliğinde doğrayarak tavaya alalım. salçayıda ilave edelim. domatesler
Yumuşadıktan sonra pirzolalarıtavaya aktaralım. tavanın kapağınıörterek
20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirelim. pirzolalar
Iyice yumuşadığında kızarmışpatates ve pilav eşliğinde servis yapalım.



This entry was posted on 03:27 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: