Malzemeler:

8 adet kalem pirzola
Yarım çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı salça
12 adet arpacık soğanı
12 adet ayva dilimi
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı kekik
10 adet tane karabiber
1 su bardağı su
Karabiber, tuz
Kızartmak için:

Hazırlanışı:

Etleri, tuz ve karabiberle ovun. sonra pirzolalarıuna bulayın. fazla unu
Silkeleyin. kızdırılmışsıvıyağda arkalıönlü yarıyarıya kızartın.
Pişireceğiniz kaba koyun. hafifçe sulandırılmışsalçayıüzerine dökün.
Kalan yağın içine kabuklarınısoyduğunuz arpacık soğanlarınıkoyup hafifçe
Soteleyin. pirzolaların üzerine ilave edin. ayva dilimlerini pirzolaların
Üzerine dizin. yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin.
Tuzunu ayarlayın. tane karabiberleri serpin, 1 su bardağı suyu ilave edin.
Hızlıateşte 15 dakika pişirip, servis yapın.



This entry was posted on 03:27 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: