Malzemeler:

Margarin
1 adet soğan
3 adet domates
2 adet patlıcan
4 adet pide
1/2 kahve fincanıetsuyu
1 su bardağı yoğurt
4 adet şişkebap
1 çorba kaşığı tereyağ ı
Dereotu, tuz

Hazırlanışı:

Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. soğanıpiyazlık doğrayıp, yağda
Kavurun. domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin.
5 dakika pişirin. kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığı nıayırın.
Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarınısoyduğunuz
Patlıcanlarıilave edin. 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın. pideleri 2 cm
Büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlıkaşığı margarini eritip, pideleri
Kızartın. üzerine etsuyunu ekleyin.
Tavanın kapağınıkapatın. 3-4 dakika dinlendirin. pideleri 4 adet bakır
Sahana bölün. üzerine patlıcanlıharcıyayın. yoğurdu ekleyin. şiş
Kebaplarıda yoğurdun üzerine koyun. ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates
Sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağ ınıkızdırıp, yemeğin
Üzerinde gezdirin. kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın. 


This entry was posted on 23:51 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: