Malzemeler:

2 bardak pirinc
125 gr. margarin
2,5 su bardağı  tavuksuyu
2 kahve fincanı  badem
1 corba kasigi yesil fistik
1 adet haslanmis tavuk gögsü(küp küp dogranmis)
1 cay kasigi safran
25 gr. margarin
1 tatlli kasigi tuz
2-3 damla limoon suyu

Hazırlanışı:

Pirincin nisastasi giderilerek yikanir.125 gr. margarinde pirincler
Saydamlasana dek kavrulur.(bu yöntempilavin kokulu ve bir birine
Yapismamasini saglar. )safran 2,5 su bardağı  sicak tavuk suyunda
Eritilir.sicak tavuk suyu pirince ilave olunur.tuz,limon suyu ve kesme
Seker eklenip pilav pisirilir.bir tavada 25 gr.margarin eritilir,badem ile
Yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulur.haslanip dogranmis tavuk eti
Eklenip 2 dk. tavada cevrilir.kavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis
Oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir.



This entry was posted on 03:18 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: