Malzemeler:
2 bardak pirinc
125 gr. margarin
2,5 su bardağı tavuksuyu
2 kahve fincanı badem
1 corba kasigi yesil fistik
1 adet haslanmis tavuk gögsü(küp küp dogranmis)
1 cay kasigi safran
25 gr. margarin
1 tatlli kasigi tuz
2-3 damla limoon suyu
Hazırlanışı:
Pirincin nisastasi giderilerek yikanir.125 gr. margarinde pirincler
Saydamlasana dek kavrulur.(bu yöntempilavin kokulu ve bir birine
Yapismamasini saglar. )safran 2,5 su bardağı sicak tavuk suyunda
Eritilir.sicak tavuk suyu pirince ilave olunur.tuz,limon suyu ve kesme
Seker eklenip pilav pisirilir.bir tavada 25 gr.margarin eritilir,badem ile
Yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulur.haslanip dogranmis tavuk eti
Eklenip 2 dk. tavada cevrilir.kavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis
Oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir.
0 yorum: