Malzemeler:

6 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz-biraz karabiber 6 yemek kaşığı süt veya su

Hazırlanışı:

1. kalın dipli bir tavada yağıyakmadan kızdırın ( teflon veya çelik tavada
Iyi sonuç alınır).
2. yumrtalarıbir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve biber katın. karışımı
Tavaya boşaltın. yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayısapından tutarak
Sallayın. omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik
Bir ıspatula yardımıyla iki kenarınıortaya doğru üst üste kavuşturun ve
Servis tabağına aktarın.
3. omleti üçe bölerek servis yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 08:25 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: