Malzemeler:

1 kg dana kontrfile
6 çorba kaşığı + 2 çay kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı tuz
Taze çekilmişkarabiber

Hazırlanışı:

Dana kontrfileyi bütün olarak tuzlayıp, biberleyin. margarini kontrfileyi
Alacak büyüklükte bir tavada eritin. yağkızınca eti tavaya koyun. etin her
Yanını, kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2'şer dakika, pişirin.
Tavayıocaktan alın.
Eti tavadan çıkartın. kontrfileyi bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin. tel
ızgarayıda bir tepsinin üzerine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında, 20-25
Dakika pişirin. bu arada, etin üzerine birkaç kez tavadaki yağdan bir fırça
Ile sürün.
Pişme süresi sonunda eti fırından alın. bir kenarda en az 30 dakika
Dinlenmeye ırakın. bu sürenin sonunda çok ince dilimler halinde kesin.
Rozbifiniz hazırdır. yanında garnitür olarak patatesle servis yapın.
Et servis yapılırken, etin kendi suyunu üstüne dökebilir veya etin suyunu
Kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz.



This entry was posted on 03:25 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: