Malzemeler:

750 gr dana nuar veya kontrfile
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
5-6 su bardağı etsuyu veya su
1 demet maydanoz sapı
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağıkoyup kızdırın. tuzlanmışve
Biberlenmişeti içine koyup, her yanıpişene dek kızartın. bu arada
Çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. et pişince tencereden alın.
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış
Soğanıve havucu ilave edin. sürekli karıştırın. salçayıekleyin. yaklaşık 1
Dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. eti
Tencereye aktarın. maydanoz saplarınıüzerine serpin. kaynama sırasında
Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıile temizleyin. yaklaşık 1 saat
Kısık ateşte pişirin.
Pişen eti tencereden genişbir servis tabağına alarak dilimleyin. pişirme
Suyunu tel süzgeçten geçirin. etin üzerine dökün. patates püresi ile birlikte
Servis yapın.



This entry was posted on 03:24 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: