Malzemeler:

Yarım kg dondurulmuşkalamar
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kekik
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
Kızartmak için sıvıyağ
1 demet roka
3 dişsarımsak

Hazırlanışı:

Kalamarlarısüzgece alıp buzu çözülünceye kadar bekletin. rokayı
Temizleyip bol suda yıkayın. suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine
Alarak kurulayın. roka yapraklarınıiri parçalar halinde doğrayın.
Maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiyeyi blenderden geçirin.
Sıvıyağıtavada kızdırın. kalamarlarıönce una, ardından maydanozlu
Karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Roka yapraklarınıservis tabaklarına paylaştırıp üzerine kızarmış
Kalamarlarıilave edin. kiraz domatesleri ikiye kesip salatayısüsleyin. tuz
Ve karabiber serpip servis yapın.afiyet olsun :)


This entry was posted on 06:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: