Malzemeler:

2 çorba kaşığı baharatlıun (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile
Karıştırılmış)
1 kg dana eti (göğüs kısmından, fazla yağıalınıp kuşbaşıdoğranmış)
60 gr tereyağ (4 çorba kaşığı )
12 taze soğan (ayıklanmış)
1/2 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı beyaz şarap
1 tatlıkaşığı hardal
6 çorba kaşığı roka (ince ince doğranmış)
2 demet roka (ayıklanmış, yıkanmışve silkelenerek suyu atılmış)

Hazırlanışı:

Baharatlıunu orta boy bir kaseye koyup, etleri bu una bulayınız;
Silkeleyerek fazla unlarınıatıp, etleri bir kenara koyunuz.
Genişbir tavada, tereyağ ıorta ateşte eritiniz. yağkızınca taze soğanları
Koyup 3-4 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz. bir delikli
Kepçe ile soğanlarıtavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını
Sağlayınız.
Etleri tavaya koyup, sık sık karıştırarak 8-10 dakika, her tarafları
Kahverengi olana kadar kızartınız.
Et suyunu, şarabıve hardalıekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı
Karıştırarak kaynatınız. kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika, etler sivri uçlu
Bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz.
Tavayıateşten indirip doğranmışrokayıiçine koyarak karıştırınız.
Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp, kalan rokayla birlikte servis
Ediniz.



This entry was posted on 03:24 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: