Malzemeler:

2 su bardağı kalın bulgur
4 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı tereyağ ı
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kuru reyhan

Hazırlanışı:

Soğanı, çarliston biberi ince kıyın. sıvıyağda pembeleşinceye kadar
Kavurun. domatesi doğrayıp ilave edin. kavrulunca bulguru katın. 1-2
Dakika kavurun. nohutu akşamdan ıslatıp, haşlayıp süzün. bulgura
Nohutlarıilave edin. et suyu, karabiber, tuz ekleyip suyunu çekinceye
Kadar kısık ateşte pişirin. demlenmeye bırakın. tereyağ ınıtavada kızdırıp,
Üzerine dökün. reyhan katıp karıştırın. sıcak servis yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 07:27 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: