Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolma fıstık
2 yemek kaşığı  İzmir üzümü
7-8 adet kuru kayısı
2 adet havuç
1/2 kg kuşbaşıhindi eti
1 çay bardağı nohut
4 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Pirinçleri kaynar tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp süzün. soğanıince
Kıyın. hindi etini 2 su bardağı suda haşlayın. havucu kazıyıp kibrit çöpü
Şeklinde kıyın. nohutu akşamdan ıslatıp haşlayıp süzün. kayısıları4
Parçaya bölün. tereyağ ının yarısınıtencereye alıp eritin. soğan ve fıstıkları
Kavurup havuçlarıekleyin. biraz kavrulunca üzerine haşlanmışnohutları,
Üzüm ve kayısılarıekleyin. etleri ilave edin. karabiber ve tuzotla
Tatlandırın. pirinci üzerine yayın. üzerine 3,5 su bardağı hindi suyunu
Ekleyip hiç karıştırmadan pişirin. üzerine kızdırılmıştereyağ ıdökün.
Tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 07:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: