Malzemeler:

4 tavuk göğsü, herbiri 175 gr derisi soyulmuş,
25 gr un
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
50 gr margarin veya tereyağ ı
1-2 dişsarmısak, ikiye kesilmiş
400 gr konserve küp domates
2 taze soğan, doğranmış
2 çay kaşığı domates salçası
1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş
1/2 çay kaşığı kurutulmuşkekik
1 yemek kaşığı doğranmıştaze
Maydanoz, süslemek için

Hazırlanışı:

Fırını110 c'ye ısıtın.
Tavuk göğüslerini 2 yağlıkağıdın arasına koyup l cm. kalınlığa gelinceye
Kadar dövün. bir kağıt havlu ile dövülmüştavuk göğüslerini iyice
Kurulayın.
Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin. tavukların iki tarafınıuna
Batırırı.
Büyük bir tavada ayçiçekyağıve margarini ısıtın. yağkızınca sarımsakları
Koyup l dak. kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.
Tavuklarıtavaya koyup sarımsaklıyağda her iki taraflarınıda 3-5 dak.
Kızartın. (aşçının önerisine bakın.) tavadan alıp kağıt havlu ile yağınıalıp
Fırında sıcak tutun.
Yağın çoğunu tavadan dökün. maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya
Ekleyin. domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın.
Tuz ve biberle tatlandırın. ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin.
Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika
Domates sosunun içinde pişirin. maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis
Yapın.



This entry was posted on 05:05 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: