Malzemeler:

1 kase ayıklanmış, haşlanmıştavuk eti
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlıkaşığı tozşeker
2-3 adet yufka
Tuz, karabibe
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet havuç

Hazırlanışı:

Dolmalık fıstığı, pirinci ve kuşüzümünü tereyağ ında kavurun. havucu
Rendeleyip ilave edin. 1.5 bardaksu ilave edip, pilav gibi pişirin. tavuk
Etlerini ilave edin. yufkalarıdört parçaya bölün. bir kase içine yerleştirip,
Içine yeteri kadar pilav doldurup, katlayın. yağlanmıştepsiye dizin.
Üzerlerine biraz yağsürün. orta hararetli fırında pişirin. piştikten sonra
Tavuk suyunu böreğin üzerine kaşıkla serpin. böreği sıcak ama kapatılmış
Fırında 5-10 dakika suyunu çekinceye kadar bekletin. sıcak servis yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 07:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: