Malzemeler:

1 kg kuskonmaz
1 adet soğan
1su bardağı  gr pirinc
1 dis sarimsak
2 su bardağı  et suyu
8 adet pirzola
3 yemek kasigi tarcin
Tuz,karabiber,seker,limon suyu ve zeytin yagi

Hazırlanışı:

Pirzolalari tuz,karabiber ve tarcinin icinde 1 saat bekleterek marine edin.
Kuskonmazlari temizleyin(saplarini atmayin suslemekte
Kullanabilirsiniz).ufak ufak kesin tuz,seker ve limon suyu katilmis suda
Haslayin.
Sogani ince ince dograyin,yagda soteleyin ve pirincleri ekleyip
Kavurun.uzerine et suyunu ilave edin.icine ezilmis sarimsagi ve haslanip
Suzulmus kus konmazlari ilave ederek 30 dakika kadar pisirin.buarada
Tencerenin kapagini kapatmayin ve kuskonmazlarin suyunu dokmeyin eger
Su yeterli gelmiyorsa kus konmazlarin suyunu kullanabilirsiniz.
Pirzolalari kizartin.hazirladiginiz pilavla servis yapın.ayrica kuskonmaz
Saplarini kizartarak,suslemede kullanin.afiyet olsun :)



This entry was posted on 06:25 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: