Malzemeler:

½ çorba kaşığı margarin
½ çay bardağı sıvıyağ
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet orta boy pırasa
1 adet patates
½ çorba kaşığı salça
3 dişsarmısak
Tuz

Hazırlanışı:

Tencereye margarini ve sıvıyağıalıp, kızdıralım. kıymayıve küçük küçük
Kesilmişsoğanıilave edelim. soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım.
Havucun kabuklarınıbir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde
Doğrayalım. küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye
Aktaralım. arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını
Sağlayalım.
3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasalarıekleyelim.
Tencerenin kapağınıörterek 3-4 dakika pişirelim. küp şeklinde kesilmiş
Patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüşsarmısaklarıilave edelim.
Tuzunu ayarlayalım. bir taşım kaynatıp, servis yapalım



This entry was posted on 01:37 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: