Malzemeler:

Tavuk fleto:3 ad(derisiz ve kemiksiz)
Mantar:350 gr
Çarliston biber:200 gr
Sivri biber:100 gr
Domates:250 gr(konkase)
Kaşar:100 gr
Süt:250 ml
Un: 200 gr
Su: 250 ml
Köri:15 gr
Karabiber:20 gr
Tuz:35 gr
Tavuk bulyon:15 gr
Kırmızıpul biber:10 gr
tereyağ :200 gr
Yumurta:2 ad(130 gr)
Soğan:150 gr
Sıvıyağ: 75 ml

Hazırlanışı:

Tavukları ızgaralık açalım. fırında 15 dakika pisirelim(170c)
İç harcının yapılışı:
Soğanlarıince doğrayıp 75 gr tereyağ la soğanlar sarısıolana dek
Kavuralım.sonra piyaz doğranmışmantarlarıatıp kavurmaya devam
Edelim,biberlerimizi atalım tencereye sırasıyla baharatlarıatalım ve kısık
Ateşte 10 dk kaynatalım. 10 dk da dinlendirelim.
Beşamel sos yapımı:
50 ml sıvıyağla unumuzu kavuralım fazla değil 8-9 dk sonra 75 gr tere
Yağınıatıp eriyene kadar kavuralım sırasıyla süt ve su ekleyip iyice
Çırpalım topak olmasın. kısık ateşte karıştırarak kıvamıtutturun
Tuz ve biraz bulyon atabilirsiniz .damak zevkinize göre beşamel sos
Soğuduktan sonra iki yumurtayısosa yedirelim ve soğutalım.
Domates sos yapımı:
50 gr salçamızıkalan 25 ml sıvıyağımız ve 25 gr tere yağla kavuralım 2
Bardak su ekleyip kaynatalım biraz tuz ve az bulyon ekleyelim ve 15
Dakika kaynatalım bu sosta hazır.
Şimdi son nokta:
Fırın tepsisine tavuklarıdizelim ve üstne harcımızıekleyelim
Ve beşamal sosu üstüne krema torbasıyada kepçeyle kaplama yapalım.
Beşamalin üstünede kaşar ekleyelim ve yaptığımız domates sosla 15 dk
Fırınlayalım. afiyet olsun :)



This entry was posted on 14:48 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: