Malzemeler:

1 tatlıkaşığı hardal
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt
½ çorba kaşığı soya sosu
Tuz , karabiber
3 dişsarmısak
2 adet tavuk göğsü
300 gr mantar
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

1 tatlıkaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvıyağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba
Kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük
Doğradığımız sarmısaklarıve yeterince tuzu derin bir kapta iyice
Karıştıralım.
Küçük parçalar şeklinde kesilmiştavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile
Harmanlayalım. tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. mantarları
Dörde bölelim. tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağalalım. sosa bulanmıştavuk
Etlerini ve mantarlarıtavaya aktaralım. mantarlar bıraktıklarısuyu çekene
Dek kavuralım. ateşi kısalım.
Etleri ve mantarlarıtam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcıeşit
Miktarda bölelim. üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. güveç
Kaplarınıorta ısılıfırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. kaşarlar eriyip
Hafif renk değiştirene dek pişirelim. sıcak olarak servis yapalım.



This entry was posted on 01:38 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: