Malzemeler:

3 tavuk göğsü
100 gr mantar
2 soğan
1 çorba kaşığı un
1 kahve fincanımargarın
3 çay bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı krema
3-4 dal maydanoz
Bir tutam kekik
Tuz, karabiber
Pİlav İçİn:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı:

Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. mantarları
Temizleyip dilimleyin. soğanıküçük küpler halinde doğrayın.
Tavuk etlerini una bulayın. margarini tavada eritip soğanıpembeleştirin.
Mantarlarıekleyip 2-3 dakika kavurun. tavuk etini ekleyip rengi
Kızarıncaya kadar kavurmayısürdürün. kekik, tuz ve karabiber serpin.
Tavuk suyunu ayrıbir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. kremayı
Ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. hazırladığınız
Sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.
Pilavıbildiğiniz klasik yöntemle pişirin. pilavıservis tabağına alıp üzerine
kıyılmış maydanozu serpin. ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis
Yapın.



This entry was posted on 05:02 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: