Malzemeler:

250 gr burgu makarna,
2 orta boy verev doğranmışhavuç,
Irice doğranmış1 küçük kabak,
Dörde bölünmüş
1 su bardağı taze mantar,
2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ ı,
2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1/4 su bardağı su,
3/4 su bardağı rendelenmişkaşar peyniri.

Hazırlanışı:

Makarnayıtarife uygun olarak haşlayıp süzün. sos için; orta boy bir
Tencerede havuç, kabak ve mantarlarıyağda çevirin. sebzeler
Yumuşayınca unu ekleyin, daha sonra sütü boşaltın ve orta ateşte,
Karıştırarak, koyulaşıp baloncuklar yapana dek bekleyin, suyu ekleyin ve
Tekrar kaynama noktasına gelince ateşten indirin. peyniri ekleyin ve
Eriyinceye kadar karıştırın. İsteğe göre tuz ve biber atıp, ayrıayrı
Tabaklardaki veya büyük bir servis tabağındaki makarnanın üzerine dökün.



This entry was posted on 07:49 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: