Malzemeler:

Yarım demet pazıyaprağı
Yarım demet yeşil soğan
1 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
3 kahve fincanıun
2 dişsarımsak
4-5 yemek kaşığı kavrulmuşkıyma
Yeteri kadar tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Pirinci kaynar tuzu suda haşladıktan sonra süzün. çukur bir kapta
Yumurtalar, ince doğranmışyeşil soğan, dövülmüşsarımsak, un, tuz,
Karabiber ve kavrulmuşkıymayıkarıştararak bulamaç haline getirin.
Bir tavada bol sıvıyağıkızdırın. bulamaçtan çorba kaşığı ile alıp kızgın
Yağa dökün. çevirerek her iki tarafınıda kızartın. mücverleri kağıt peçete
Üzerine alıp fazla yağınıçektirin. sıcak veya soğuk olarak servise sunun.



This entry was posted on 01:35 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: