Malzemeler:

Yaram kilo pazıyaprağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
Yarmısu bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
4 dişsarımsak
1 tatlıkaşığı toz kırmızıbiber
Tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak pazıların sadece yapraklıkısımlarınıayırıp, yıkayalım ve
Tencereye aktaralım.
Hiç su ilave etmeden, pazıyapraklarınıkendi bıraktığısuyla, pörsüyene
Dek haşlayalım.
Pazıyapraklarının suyunu iyice süzdürelim ve yapraklarıincecik
Doğrayalim. tavaya sıvıyağın yarısınıaktaralım. unu ekleyelim ve
Pembeleşene dek kavuralım. haşlanan pazıyapraklarınıtavaya aktaralım,
Tuzunu ayarlayalım ve iyice karıştıralım. ateşten alıp pazıyapraklarını
Soğumaya bırakalım.
Üzerine yoğurt, mayonez ve dövülmüşsarımsaklarıekleyip iyice
Karıştıralım. bu karışımıservis tabağına alalım. kalan sıvıyağıküçük bir
Tavada kızdıralım ve üzerine toz kırmızıbiberi ekleyip ateşten alalım.
Hemen pazıların üzerine gezdirelim, servis yapalım.



This entry was posted on 01:34 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: