Malzemeler:

1 adet iri patlıcan (1 cm'lik küpler halinde kesilmiş)
1 çorba kaşığı tuz
200 gram taze labne peyniri
1 1/4 su bardağı krema
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı rendelenmişkabak
Yarım tatlıkaşığı karabiber
Garnitür için:
3/4 su bardağı sirke
1/3 su bardağı toz şeker
1 tatlıkaşığı hardal
1 adet yeşil elma (küçük küçük dilimlenmiş)
1 adet armut (küçük küçük dilimlenmiş)
1 adet kırmızıtatlıbiber (küçük küçük dilimlenmiş)

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak fırını210 derecede ısıtın. 6 sufle kalıbınıyağlayın.
Soyduğunuz patlıcanı20 dakika tuzlu suda bekletin. soğuk suda
Durulayıp, kurulayın.
Mikserle labne peyniri ve kremayıbir süre çırpın. yumurta ve mısır ununu
Ekleyip çırpmaya devam edin. İçine patlıcan, karabiber ve kabağıilave
Edip kaşıkla karıştırın.
Hazırladığınız karışımısufle kaplarına yerleştirin. sufle kaplarınıüçte ikisi
ılık suyla dolu bir fırın kabına yerleştirin. alüminyum folyoyla üstlerini
Gevşekçe kapatın. 40 dakika veya içine batırdığınız bıçak temiz çıkana
Kadar fırında pişirin.
Garnitürün hazırlanması: sirke, şeker ve hardalıorta boy bir tencerede
Yaklaşık 5 dakika, şeker eriyinceye ve karışım kaynayıncaya kadar pişirin.
Diğer Malzemeler:i ekleyin ve kaynatın. kaynadıktan sonra arasıra
Karıştırarak 30 dakika pişirin. sufleyle birlikte servis yapın.



This entry was posted on 01:33 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: