Malzemeler:

1 tatlıkaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmişsoğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmışpatlıcan
4 adet küp doğranmışdomates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

Hazırlanışı:

Tavaya 1 tatlıkaşığı zeytinyağınıalın. 2 su bardağı rendelenmişsoğanı
Ekleyin. soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmişpatlıcan ve domatesleri
Ekleyin. bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabıilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. servis
Tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlıharçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin. sıcak servis yapın.



This entry was posted on 04:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: