Malzemeler:

2 tane patlican (uzun)
250 gr kiyma
1 soğan (iri)
2 dis sarimsak
1/2 kirmizi dolmalik biber
2 uzun biber
Baharatlar
Tuz
Salca

Hazırlanışı:

Patlicanlari yikayip ince uzun kesin ve sonra bir tavanin icine biraz sıvı
Yag katip kizartin (kurumiyacak) sonra yagdan alip yagini suzmeye
Burakin.
Ici:
Kiymanin icine sogani ve sarimsaklari rendeleyin ve sonra kirmizi dolmalik
Biberi ve uzun yesil biberi ince ince kup seklinde kiyin (ya da robottan
Gecirin) icine tuz baharat ve salcayi katin.
Sogmus olan patlicanlarin icine yuvarlanmis ince harclari koyip sarin ve
Sonra bir ayri tavanin icine salcayi kizartip patlicanlarin ustune dokun
(sarmanin ustune bir tabak koyarsaniz dagilmas) ve biraz da su ve tuz
Katin karistimadan alti kissik sekilde pisirin
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)
Afiyet olsun :) 


This entry was posted on 14:46 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: