Malzemeler:

1 kg patlıcan, saplarıalınmış
175 ml yoğurt
1 dişsarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı  şeker
1 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Fırını200 c'ye ayarlayıp ısıtın. patlıcanlarıbir çatalla delin. sonra 45-60
Dak. bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin.
Patlıcanlarıfırından çıkartıp soğumaya bırakın. boylamasına ikiye bölün ve
Hafifçe sıkarak acısuyunu akıtın. kabuklarınısoyup patlıcanın içini
Soğumaya bırakın.
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi
Blender'da karıştırın. 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin.



This entry was posted on 12:02 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: