Malzemeler:

1/2 kg patates
100 gr un
3 corba kasigi margarin
1 yumurta
100 gr jambon yada fume et
1 adet soğan
Kizarmak icin yag
Tuz
Tartar sos icin
1 adet yumurta sarisi
Biraz yag
1 adet salatalik tursusu
kıyılmış   biraz maydanoz ve dereotu
Biraz krema
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyun,bikac parcaya bolun vehaslayin.pisen patatesleri catalla
Ezin,yalniz cok inceltmeyin.patatesleri un,2 yemek kasigi
Margarin,yumurta ve biraz tuz ile karistirarak hamuru hazirlayin.
Soğan ve jambonlari ufak ufak dograyin ve 1 yemek kasigi margarinde
Soteleyin.hazirladiginiz hamuru ince acin ve su bardağı  ile yuvarlaklar
Cikartin.bir yuvarlagin icine hazirladiginiz karisimdan koyun ve baska bir
Yuvarlak hamurla kapatin.hamur bitene kadar islemi tekrarlayin ve kizgin
Yagda kizartin.tarotor sos ve salata ile servis yapın.afiyet olsun :)
Tartar sos:
Yumurta sarisini tuz ile iyice cirpin,icine sizdirarak zeytin yagini dokun ve
Mayonez yapın.(yada hazir mayonez kullanabilirsiniz) .icine kıyılmış  
Maydonoz dereotu,salatalik tursusu,krema,tuz ve karabiberi koyarak
karıştırın,  


This entry was posted on 06:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: