Malzemeler:

5 su bardağı köftelik bulgur,
6 adet patates,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı tereyağ ı,
250 gram kıyma
1 tatlıkaşığı salça,
1 demet maydanoz,
4 dişsarımsak,
2 adet yumurta,
1 tatlıkaşığı kimyon,
1 tatlıkaşığı karabiber,
1 tatlıkaşığı pulbiber,
2 çay bardağı dövülmüşceviziçi, tuz,
Üzerine :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlıkaşığı kırmızıtozbiber
2 çorba kasığızeytinyağı

Hazırlanışı:

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave
Edin. 20 dakika bekletip süzün. patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin.
Sonra, süzülmüşbulguru ilave edip, üzerine kapağınıkapatın ve bulgurlar
Biraz şişene kadar bekletin.
Bu sürede incecik doğradığınız soğanlarıtereyağ ında kavurun. kıyma ve
Salçayıda ilave edip kavurmaya devam edin. 2-3 dakika daha tavayı
Ocakta tutun. İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüşsarmısak, yumurtaları,
Kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüşcevizici ve tuz ilave edin. karıştırıp,
Patatesli bulgura ekleyin. İyice yoğurun.
Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. tavaya yağıalıp
Kızdırın. köfteleri bu yağda kızartın. dilerseniz üzerine yoğurt ve
Kırmızıbiberli yağgezdirip, servis yapın.



This entry was posted on 00:00 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: