Malzemeler:
500 gr küçük patates
600 gr dana eti
300 gr havuç
300 gr börülce
3 çorba kaşığı sıvıyağ
400 ml et suyu
100 gr süt kreması
Hazırlanışı:
Patatesleri tuzlu suda haşlayın. eti temizleyip kuşbaşıdoğrayın. üzerine
Tuz ve karabiber serpin. havucusoyup dilimleyin. börülceyi yıkayıp
Ayıklayın. küçük küçük doğrayın.
Yağıtavada kızdırın. kuşbaşıeti güzelce kızartıp tavanın içinden alın ve
Sıcak kalacak şekilde bekletin. havuç ve börülceyi tavaya alıp 3, 4 dakika
Kavurun. et suyunu ve süt kremasınıekleyin. 10 dakika pişmeye bırakın.
Etleri tekrar tavaya ekleyin.
Patateslerin suyunu süzün. biraz soğumalarınıbekleyip kabuklarınısoyun.
Patatesi etli börülceye bütün olarak ilave edip tamamını3 dakika kadar
Pişirin.
Afiyet olsun :)
0 yorum: