Malzemeler:

1 kg patates
2 su bardağı zeytinyağıya da ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup, 5-6 cm boyunda, 1 cm x1l cm boyutlarında kalın kibrit
Biçiminde kesin.bol suda yıkayıp, iyice kurulayın.
Bir tencereye zeytinyağıya da ayçiçek yağınıkoyun. patatesleri yağda
Kızartmak jçin yağı170°c'ye getirip, kızdırın. yağın yeterince kızdığını
Anlamak için, tencerenin içine küçük küp biçiminde kesilmişbir ekmek
Parçasıatın. ekmek tencerenin dibine çökmeden yağın yüzeyine çıkıyor ve
Beşsaniye içinde renk almaya başlıyorsa, yağyeterince kızgın demektir.
Patatesleri tencereyi fazla doldurmadan, orta kızgınlıktaki yağda, renk
Almadan hafifçe kabuk tutup yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlayın.
Bu aşamada patatesleri tencereden süzdürerek alıp, bir kaba aktarın. bir
Kenarda soğumaya bırakın.
Patatesler soğuyunca, yağı190°c'ye getirip ısıtın. patatesleri kızgın yağa,
Yine küçük partiler halinde atıp, bu kez dışlarısert bir kabuk bağlayıp, nar
Gibi oluncaya kadar kızartın. kızarmışpatatesleri delikli kepçeyle fazla
Yağlarınısüzdürerek tencereden kağıt havlu üzerine alıp, üzerlerinde
Kalan yağıda süzdürün.
Sıcakken üzerine tuzunu serpin.
Patates tavasını, patateslerin kıtırlığım kaybedip yumuşamamasıiçin
Üstünü örtmeden, sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 01:31 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: