Malzemeler:

3 orta boy patlıcan
10 orta boy sivribiber

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarınısoyup, 1 cm kalınlığında
Dilimler halinde kesin. sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç
Santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.
Bir kase suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak karıştırın ve patlıcanlarıbu suya
Koyun. porselen bir kapakla örtüp üzerine bir ağırlık koyun. 30 dakika bu
Şekilde beklettikten sonra patlıcanlarısüzdürüp, iyice sıkarak acısularının
Gitmesi sağlayın. bir bezle kurulayın.
Zeytinyağınıbir tavada orta ateşte kızdırın. patlıcan ve biberleri kızgın
Yağda bir kez alt üst ederek, patlıcanlar altın sarısıbir renk alıncaya,
Biberlerin kabuklarının üzerindeki zar kabuktan ayrılıncaya kadar kızartın.
Pişen patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarınıalın.
Patlıcan ve biberleri tabaklara aktarın. yoğurt ya da domates sosuyla
Servis yapın.



This entry was posted on 01:32 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: