Malzemeler:

1/2 kg kıyma
100 gr pastırma
3 başsoğan
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
3 yemek kaşığı tereyağ ı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 adet limon

Hazırlanışı:

Kıymayıtencereye koyun. kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun.
İçerisine üç yemek kaşığı tereyağ ınıve ince yemeklik doğranmışsoğanı
Koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun. üzerine rendelenmişdomates ve
Salçayıilave ederek bir 1-2 dakika kavurun.
Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayıiçerisine koyup pişirin. kıyma suyu
Tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtalarıkırın. yumurtalar
Pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun.



This entry was posted on 03:19 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: