Malzemeler:

4 parça çemensiz pastırma, 1 cm incelikte kesilmiş, her biri yaklaşık 100
Gr
40 gr margarin veya tereyağ ı
500 gr ekşi elma, kabuklarısoyulup dilimlenmiş
3 yemek kaşığı tavuk suyu
500-750 gr beyaz lahana, doğranmış
1-2 çay kaşağıkimyon
150 gr yoğurt
Taze öğütülmüşkarabiber

Hazırlanışı:

Fırını180c'ye ısıtın.
Büyük bir tavada margarinin yarısınıeritin. yağkızınca pastırmalarıve
Elmalarıekleyip, elmalar yumuşayıncaya dek 5-10 dk. karıştırarak
Kızartın. tavuk suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynatın.
Bu sırada kalan margarini bir tencerede eritin ve lahanalarıekleyip,
Karıştırın. tencerenin kapağınıörtüp lahanaları5 dakika pişirin. ara sıra
Lahanalar yapışmasın diye tencereyi sallayın.
Tencereyi ateşten alıp, kimyon ve yoğurdu ekleyin, iyice karıştırın.
Karabiberle tatlandırın.
Lahanaların yarısınıgüvece koyun. üzerine pastırmalıve elmalıkarışımı
Ekleyin. kalan lahanayla üstünü kapatın. güveci
Ağzıkapalıolarak fırında 30 dakika pişirin. güveçteki malzemeyi iyice
Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 01:30 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: