Malzemeler:

750 gr kemiksiz dana eti
25-30 adet arpacık soğan
10-12 dişsarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
10-12 mantar
6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kırmızıtozbiber

Hazırlanışı:

Eti kuşbaşıdoğrayın. soğan ve sarımsakların kabuklarınısoyun. mantarları
Ovalayarak temizleyip dilimleyin. kararmalarınıönlemek için limonlu suda
Bekletin.
Tencerede sıvıyağıkızdırın. eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi
Dönene kadar kavurun. soğan ve sarımsaklarıekleyip pembeleşinceye
Kadar sote edin.
Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu
Ve şarabıilave edin. etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı
Kapalıolarak pişirin.
Mantarlarısüzüp etlere ekleyin. tarçın, kırmızıtozbiber, karabiber ve tuzla
Tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin. ateşten alıp maydanozla süsleyin ve
Servis yapın.afiyet olsun :)



This entry was posted on 03:26 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: