Malzemeler:

12 keçi yada koyun paçası(temizlenmiş)
10 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
8 dişsarmısak (dövülmüş)
3/4 su bardağı sirke

Hazırlanışı:

1 litrelik bir pasta kalıbınıçalkaiayıp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Önce, ağır ateşte paçaların üstündeki kıllarıütüleyiniz. paçalarıyıkayıp bir
Kenara bırakınız. büyükçe bir tencereye yıkanmışpaçaları, suyu ve tuzu
Koyup orta ateşte 3 saat, paçalar yumuşayana kadar pişiriniz. tencereyi
Ocaktan indirip, bir delikli kepçe ile paçalarıbir tabağa aktarınız. paçaların
Etli kısımlarınıayıklayıp kalan kısmınıatınız.
Paça suyunun bulunduğu tencereyi yeniden orta ateşte, içinde 5 su
Bardağı paça suyu kalana kadar kaynatınız. tencereyi ateşten alıp
ılınmaya bırakınız.
Küçük bir kasede sarmısak ve sirkeyi iyice çırpınız. karışımı, tenceredeki
ılınmışpaça suyuna ekleyiniz.
Kalıbınızıbuzdolabından çıkarınız. İçine hazırladığınız paça suyundan,
Kalıbın üçte ikisini dolduracak kadar döküp, yeniden buzdolaına kaldırınız.
Paça suyu donmaya başladığında kalılbıbuzdolabından alıp, ayıklanmış
Paçaları, üstlerine biberi serperek, kalıba ekleyiniz. (kalan paça suyu varsa
Onu da kalıba dökünüz). kalıbıyeniden buzdolabına kaldırıp 5-5,5 saat,
Jöle iyice donana kadar soğutunuz. 


This entry was posted on 04:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: