Malzemeler:

Koyun eti (kemiksiz), - 300 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Tuz 2 1/2 tatlıkaşığı 15 gram
Soğan 1 orta boy 75 gram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
Pirinç 2 su bardağı 360 gram
Kara biber 2 tatlıkaşığı 4 gram
Yenibabar 1/2 tatlıkaşığı 1 gram

Hazırlanışı:

Eti 1.5 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40
Dakika pişir, su ve 1/2 tatlıkaşığı tuz ekle, yumuşayıncaya değin, kısık
Ateşte pişirmeye devam et, eti kevgirle suyun içinden al. soğanısoy, yıka,
Iri iri doğra, havucu yıka, kazı, iri iri rendele, soğan ve havucu yağla
Birlikte tencereye koy, kapağıkapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8
Dakika yumuşat. eti, soğan-havuç karışımına ekle, bir kaç kez çevir,
Tencerenin dibine yay. pirinci yıka, süz, etin üzerine koy. etin pişme
Suyuna, sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağı na tamamla, tuzu koy,
Kaynama derecesine getir, tencereye ekle, önce orta, sonra kısık ateşte
Suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, baharatıserp, üzerine peçete
Koyup 20 dakika dinlendir. 


This entry was posted on 12:31 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: