Malzemeler:

Tavuk ½ adet 750 gr
Su 4 su bardağı 800 gr
Tuz ½ tatlıkaşığı 21 gr
Pirinç 2 su bardağı 360 gr
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr
Tavuk ciğeri 4 adet 180 gr
Bezelye (pişmişiç) ½ su bardağı 70 gr
Karabiber 2 tatlıkaşığı 4 gr
Un 1/3 su bardağı 150 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Sıvıyağ½ yemek kaşığı 5 gr
Antep fıstığı½ su bardağı 55 gr

Hazırlanışı:

Tavuğu yıka. 1 su bardağı su ve 1 tatlıkaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık
35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini küçük parçalara böl. pirinci yıka süz.
Tencereye 5 yemek kaşığı margarini koy ve erit, ciğeri 0,5-1 cm³ iriliğinde
Doğrayıp yağda sote yap, pirinci kat, bir kaç kez çevir. tavuk suyuna sıcak
Su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağı na tamamla. su ve 2 tatlıkaşığı tuzu
Pirince ekle karıştır. önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar
15-20 dakika pişir. pişme süresi dolmadan 5 dakika önce bezelye ve
Karabiberi ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. unu bir kaba
Ele, kalan tuzu kat, karıştır, ortasınıaç, yumurtayıkır. sıvıyağve ½
Yemek kaşığı suyu ekleyerek hamur yap, 1 mm kalınlıkta aç, 7 mm eninde
Şeritler halinde kes. 20-25 cm. çapında tabanıyuvarlak bir tencereyi 1
Yemek kaşığı margarinle yağla.şerit halinde kesilmişhamurlarıenine ve
Boyuna kafes şeklinde 7 mm aralıkla diz.(hamurun uçlarıtencerenin
Kenarlarından sarkmalıdır) hamur aralarına soyulmuşfıstıklarıkoy.
Hamurun üstüne bir kat pilav, bir kat tavuk etini sıkıca yerleştir. sarkan
Hamur şeritleriyle üzerini kapat. önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında
Hafif pembeleşinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir. yuvarlak bir servis
Tabağına ters çevir, dilimle. 


This entry was posted on 12:27 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: